Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Poletíte z Bratislavy: Počas summitu sa pripravte na zdržanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - So zdržaniami musia počítať tí, ktorí sa chystajú letieť z bratislavského letiska v dňoch konania prezidentského summitu 12. a 13 júna. Summit si totiž vyžiada zvýšené bezpečnostné opatrenia aj na letisku.

"Tie môžu svojim rozsahom krátkodobo ovplyvniť prístup cestujúcej verejnosti na letisko. Preto žiadame všetkých pasažierov, ktorí plánujú letieť počas uvedených dní, aby si pripravili dostatočnú časovú rezervu tak na samotný príchod, ako aj na vybavenie potrebných formalít," povedal hovorca Letiska M. R. Štefánika Karol Farkašovský. Na bratislavské letisko priletí podľa informácií kancelárie prezidenta 13 delegácií, štyri pôjdu cez rakúsky Schwechat a maďarský a rakúsky prezident pricestujú do Bratislavy autom.

Najväčšia protokolárna akcia v histórii samostatnosti Slovenska sa začína 12. júna večerným slávnostným koncertom v bratislavskej Redute, pred ktorým vystúpi stály predseda Európskej rady Herman Van Rompuy s prejavom o spolupráci Únie so susednými štátmi a o budúcnosti EÚ. Účasť na Slovakia Summit 2013 potvrdilo 19 pozvaných hostí - prezidenti Rakúska, Rumunska, Čiernej Hory, Estónska, Macedónska, Litvy, Chorvátska, Ukrajiny, Poľska, Lotyšska, Bulharska, Moldavska, Maďarska, Srbska, Albánska, Slovinska, Česka, predseda Predsedníctva Bosny a Hercegoviny a predstaviteľka Kosova Atifete Jahjaga. Účasť potvrdilo aj 13 manželiek hláv štátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu