Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Svetový úspech slovenského boháča: Na ľuďoch už testuje liek proti Alzheimerovi!

Mário Hoffmann.
Mário Hoffmann.

BRATISLAVA - Zarobí miliardy na revolučnej vakcíne? Spoločnosť Axon Neuroscience, patriaca slovenskému finančníkovi Máriovi Hoffmannovi, začala klinicky testovať novú vakcínu proti Alzheimerovej chorobe. Hoffmann do vývoja vakcíny údajne investoval milióny eur.

Hoffmannova spoločnosť má zatiaľ povolené testovanie na tridsiatich pacientoch a program prebieha na dvoch rakúskych klinikách. O pokusoch informuje český server Motejlek.com s odvolaním sa priamo na Hoffmanna. Na klinikách prebiehajú takzvané slepé experimenty, pri ktorých pacienti, ani lekári nevedia, kto dostal skutočný liek a kto iba placebo - pilulku bez účinku. Aktuálna séria testov má vylúčiť toxicitu vakcíny.

Potom má nasledovať druhá fáza na rozšírenej skupine pacientov, kde sa preveria účinky lieku. Motejlek.com očakáva, že v prípade úspechu testov by o Hoffmannovu vakcínu mohli prejaviť záujem veľké farmaceutické korporácie, keďže potenciál tržieb sa odhaduje v miliardách dolárov. Server pripomína, že vývoj vakcíny proti Alzheimerovej chorobe už vyskúšalo množstvo skúsených farmaceutických spoločností. 178 projektov však doposiaľ dopadlo neúspešne. Liek bol buď neúčinný, alebo priamo toxický.

Na Alzheimerovu chorobu doposiaľ nejestvuje liečba. Choroba vždy postupuje a v konečnom dôsledku svojej obeti privodí smrť. Jej rané príznaky sa pritom často zamieňajú s bežnými problémami, ktoré mávajú starší ľudia. Alzheimer sa prejavuje výpadkami pamäte, nervozitou, alebo zmenami nálad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu