Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rusi spoznávali služby v Tatrách, podľa domácich neskrývali nadšenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKÉ TATRY – Tatranci chcú pritiahnuť do regiónu viac návštevníkov z Ruska. Aj preto začiatkom mesiaca podpísali zástupcovia Vysokých Tatier v Jekaterinburgu s predstaviteľmi mesta Memorandum o spolupráci a počas uplynulého víkendu privítali zástupcov tamojšieho združenia cestového ruchu na tatranskej pôde.

"Rusi vyskúšali služby v zariadeniach cestovného ruchu, pričom neskrývali nadšenie," zhodnotila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Tatranci veria, že ruská klientela si do regiónu nájde cestu nielen počas tzv. zlatého týždňa, ale po celý rok. Dôvodom spomínanej návštevy nebolo podľa Maťašovskej len partnerské pobratanie sa, ale najmä snaha Tatrancov v čo najlepšom svetle ukázať a odprezentovať ponuku najmenších veľhôr sveta.

"O Tatrách som mal málo informácii, moje očakávania neboli preto veľké. O to viac ma prekvapilo, že na takom malom území to atrakciami doslova kypelo. Uchvátilo ma, že sa u vás ešte v tomto čase lyžuje a keďže milujem dobré jedlo, tak kulinárske špeciality, ktoré som vyskúšal v tunajšej tradičnej kolibe, ma dostali už úplne," povedal účastník návštevy, šéf Asociácie turizmu Michail Malcev.

Uralské združenie ma vyše 1000 členských cestovných kancelárií. Mesto Jekaterinburg má so svojimi 1,4 miliónmi obyvateľov a mierou nezamestnanosti len 0,46% pre Vysoké Tatry obrovský potenciál. "Ak chceme, aby k nám klienti z Jekaterinburgu chodievali, treba doriešiť infraštruktúru, bez priameho leteckého spojenia to jednoducho nepôjde. Už v priebehu najbližšieho mesiaca by mali prebiehať rokovania s leteckými spoločnosťami. Sme optimisti, veríme, že sa podarí ďalší krok a v zime privítame vo Vysokých Tatrách prvých návštevníkov z tejto oblasti," zdôraznila Maťašovská.

Účastníci infocesty z Jekaterinburgu počas uplynulého víkendu navštívili Aquacity v Poprade, lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici, vyviezli sa na Lomnický štít a v hudobnom klube s reštauráciou Humno si vychutnali zábavu, ktorú ruská klientela vždy počas dovoleniek rada vyhľadáva.

"Najmä dámy ocenili kvalitné wellness služby tunajších hotelov. Nezabudlo sa ani na tradičnú slovenskú kuchyňu a v kolibe Patria na Štrbskom Plese vyskúšali halušky, pirohy, zabíjačku, pečené rebrá, ako aj domáce šúľance a pirohy s makom, orechmi, či praženou strúhankou. Skvelú atmosféru dotvorila aj živá hudba," doplnila Maťašovská. Tatranci veria, že slovenské veľhory aj vďaka podobným aktivitám už nebudú zaujímavé pre ruských turistov len počas top týždňa na prelome rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu