Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jedna tragédia za druhou: Na cestách za 12 hodín vyhasli až 4 životy, jazdite opatrne!

Hrozivo vyzerajúca zrážka vlaku s autom Zobraziť galériu (13)
Hrozivo vyzerajúca zrážka vlaku s autom (Zdroj: HaZZ)

BRATISLAVA - Posledných 12 hodín bolo na slovenských cestách mimoriadne tragických. Zväčša nepozornosť alebo nebezpečné predbiehanie pripravili o život až štyroch ľudí, pričom ďalších 8 skončilo so zraneniami v nemocnici. Dávajte preto pozor, aby ste za volant sadali odpočinutí a nezabúdajte na opatrnosť!

Pondelok:

22:00 Zrážka vlaku s autom v Okoči - 2 zranení

V pondelok (8.4.) krátko pred 22.00 h došlo na železničnom priecestí v obci Okoč v Dunajskostredskom okrese k zrážke osobného vlaku a osobného motorového vozidla. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

Jedna tragédia za druhou:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: HaZZ)

"Pri nehode utrpeli zranenia dve osoby, ktoré sa nachádzali v aute. Záchranná zdravotná služba ich previezla do nemocnice. Pasažieri z vlaku sa dostali do cieľových staníc náhradnými autobusmi," uviedla Farkasová s tým, že na mieste zasahovali príslušníci HaZZ z hasičskej stanice vo Veľkom Mederi.

23:15 Čelná zrážka v Rožňave - 1 obeť, 3 zranení

Život 22-ročného vodiča vyhasol v noci na dnes pri vážnej dopravnej nehode v Rožňavskom okrese. Mladík z rovnakého okresu viedol pred polnocou auto značky Škoda Superb medzi obcami Plešivec a Bohúňovo. S doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde narazil do oproti idúceho vozidla značky Hyundai, ktoré riadil 43-ročný Košičan.

"Pri nehode mladý vodič Škody utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vo vozidle Hyundai vodič a jeho dvaja spolujazdci (35 a 64), utrpeli ľahké zranenia. U vodiča Hyundai požitie alkoholických nápojov zistené nebolo," uviedol dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. U nebohého vodiča bude vykonaná súdno-lekárska pitva. Na vozidle Škoda vznikla škoda vo výške približne 5000 eur a na aute Hyundai 20.000 eur. Príčina dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia je v štádiu vyšetrovania.

Z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody bola štátna cesta v čase 23.20-3.30 h uzavretá. Dokumentovania dopravnej nehody  sa zúčastnil aj znalec z odboru dopravy. "Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodal Szabó.

Utorok:

8:00 Nerešpektoval stopku v Gáni - 1 obeť, 1 zranený

Tragická nehoda sa stala krátko pred 08:00 v katastri obce Gáň v Galantskom okrese. Päťdesiatosemročný vodič Škody zo Serede pravdepodobne nerešpektoval značku stop na križovatke a nedal prednosť Citroënu prichádzajúcemu po hlavnej ceste. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, zrážku vodič Škody neprežil, 32-ročného vodiča dodávky zo Serede previezli do nemocnice. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje.

Jedna tragédia za druhou:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: polícia)

Jedna tragédia za druhou:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: polícia)

8:30 Bratislavské Mitsubishi skončilo v kufri Audi A6 - 1 zranení

Nehody neobchádzali ani bratislavské cesty. Pred križovatkou ulíc Radlinská-Šancová dnes krátko pred 8:30 vodička (40) Mitsubishi ASX vrazila do zadnej časti Audi A6, v ktorom sedel rovnako starý vodič. Žena utrpela zranenia a bola prevezená do nemocnice. Nikto iný sa pri nehode nezranil.

"Alkohol policajti u účastníkov dopravnej nehody nezistili. Materiálna škoda bola predbežne vyčíslená na 7.000,-€," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. Presné príčiny zrážky a mieru zavinenia preverujú. Polícia zároveň žiada svedkov nehody, aby sa prihlásili a pomhli ju objasniť. Môžu prihlásiť na bezplatnom čísle polície 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

9:00 Čelná zrážka pri Bytči - 2 obete, 1 zranení

Dva ľudské životy si vyžiadala nehoda, ktorá sa stala na cesta 1/18 pri Bytči smerom na Petrovice. Čelne sa tu zrazili dve autá Škoda Octavia a Citroën Jumper. Podľa prvotných informácií z polície jeden z vodičov predbiehal traktor a v protismere sa zrazil s druhým autom. Obaja vodiči zahynuli, v Octavii sa navyše ťažko zranili spolujazdec. Cesta je úplne uzavretá, uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Policajti odkláňajú všetku dopravu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu