Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prezident vymenoval poslanca Mamojku za rektora Vysokej školy v Sládkovičove

Mojmír Mamojka
Mojmír Mamojka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič dnes vymenoval poslanca za Smer-SD Mojmíra Mamojku za rektora súkromnej Vysokej školy v Sládkovičove. Informuje o tom oficiálna internetová stránka prezidenta SR.

Vymenovací dekrét rektora si od hlavy štátu prevzal aj Eduard Chmelár, ktorý je na čele súkromnej odbornej vysokej školy Akadémia médií, a tiež Ján Svák z bratislavskej súkromnej Paneurópskej vysokej školy.

Mamojka v parlamente zastáva tiež funkciu predsedu školského parlamentného výboru. Podľa predsedu parlamentného ústavnoprávneho výboru Róberta Madeja zákon Mamojkovi nebráni vykonávať naraz funkciu rektora aj poslanca NR SR. "Určite je to v poriadku," povedal dnes.

Pri vymenovaní Mamojka konštatoval, že je umením kvalitne učiť, ale i robiť kvalitnú vedu. Gašparovič zas novým rektorom pripomenul, že "funkcia rektora neznamená len funkciu pedagogickú a vedeckú, ale najmä funkciu manažérsku".

Podľa hlavy štátu by novovymenovaní rektori mali viesť študentov tak, aby absolventi ich škôl radi spomínali na svoje školy, pretože aj od toho bude závisieť, ako sa budú správať k celému Slovensku ako k svojej rodnej vlasti. "Prezident SR zvlášť podčiarkol nevyhnutnosť zosúladenia požiadaviek technických, humanitných a spoločenskovedných odborov s očakávaniami a požiadavkami praxe," píše sa na webe prezidenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu