Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Svadobný čaj Kate a Williama už môžu piť aj Slováci

Svadobný čaj Kate a Williama už môžu piť aj Slováci Zobraziť galériu (3)
Svadobný čaj Kate a Williama už môžu piť aj Slováci (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Anglická kráľovská rodina si potrpí na tradície. A pitie čaju k tomu bezpochyby patrí. Čajoví majstri pre význačné udalosti v kráľovskej rodine vymýšľajú rôzne kombinácie čajov, ktoré i potom aristokrati vychutnávajú na svojich významných akciách. Našťastie už i bežný smrteľník si môže vychutnať čajík, ktorí popíjali novomanželia Kate a Williams alebo čaj vytvorený k 60. výročiu vládnutia kráľovnej Alžbety II.

„Tieto špeciálne zmesi čajov sa dostali na voľný európsky trh len minulý týždeň,“ hovorí výhradný dovozca čajov Harney&Sons na Slovensko, Juraj Mikula zo spoločnosti Furmint v Košiciach. „Čaje tejto firmy sa popíjajú i na ďalších reprezentačných udalostiach v Anglicku. Sú súčasťou oficiálneho protokolu. A je len paradoxom, že napriek tomu, že sú to čaje presne v súlade s konzervatívnou anglickou tradíciou, ich výrobca je americká firma,“ dodáva.

A čím sú tieto čaje výnimočné?

V zmesi Royal Diamond Jubilee, vytvorený k diamantovému jubileu kráľovnej Alžbety II. nájdu znalci kráľovnin najobľúbenejší čaj Earl grey, tiež ďalšie čierne čaje, citrusový bergamon a grapefruitové esencie.

V svadobnom čaji Royal Wedding si Kate A William vychutnávali kombináciu čínskeho bieleho čaju Mutan, mandlí, kokosu, vanilky a ružových púčikov a kvetov.

Od dnes si však na „snobských“ čajoch z kráľovskej svadby alebo z kráľovského jubilea, môžu pochutnať i Slováci. „Sme jediní na Slovensku, ktorí takéto exkluzívne čaje ponúkame. Predbehli sme i Čechov. O luxusné čaje je na Slovensku veľký  záujem,“ dodáva J. Mikula. Luxusný čaj je balený v originálnych dózach, v ktorých je 30 sáčkov sypaného čaju. Celá dóza stojí 16 eur a získať sa dá len cez internet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu