Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Dramatická situácia na D1 aj v Sitine: Dve hromadné nehody, tvoria sa kolóny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dve hromadné nehody v priebehu hodiny! Na diaľnici D1 v smere od Bratislavy na Trnavu došlo dnes okolo 14:30 k hromadnej zrážke. Podľa predbežných informácií sa pri Zelenči zrazili štyri osobné autá, príčinou nehody mala byť hustá hmla. Len o hodinu neskôr došlo k ďalšej hromadnej havárii v tuneli Sitina, kde sa zrazilo až 7 áut. Na oboch úsekoch sa tvoria dlhé kolóny a polícia preto vyzýva vodičov, aby rešpektovali ich pokyny a najmä znížili rýchlosť.

Podľa informácií trnavskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej k nehode došlo na 54. kilometri diaľnice D1 pri odbočke na Nitru. Jedno auto údajne blokuje premávku v oboch pruhoch.

Na mieste sa tvoria dlhé kolóny, počítajte preto so zdržaním. Polícia vyzýva vodičov, aby na tomto úseku rešpektovali pokyny policajtov a znížili rýchlosť.

Tunel Sitina bude prejazdný od 17:30

Tunel Sitina je v súčasnosti uzatvorený, premávku však podľa slov polície obnovia približne o 17.30 v oboch smeroch. Po zrážke asi siedmich áut v smere do Malaciek okolo 15.30 h sa zrazili ďalšie autá v smere z Malaciek do Bratislavy. "Z dôvodu odstraňovania následkov zrážky a dokumentovania miesta bude tunel v smere do Malaciek až do odvolania uzavretý," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

V blízkosti tunela sa teraz vytvárajú zápchy a polícia preto žiada vodičov, aby sa tejto trase vyhli cez Patrónku a Lamač. Dopravní policajti premávku odkláňajú od mosta Lafranconi.

Kvôli nehodám sa tvoria kolóny. "Žiadame vodičov, aby sa danému úseku vyhli," uviedol hovorca bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru František Peczár. Na mieste sú dopravní policajti, ktorí dopravu odkláňajú na priľahlé komunikácie.

Stali ste sa svedkom hromadnej nehody? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo fotky@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu