Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slovenka má šancu získať prestížnu cenu: Zachránila dievča (16) pred smrťou v snehu!

Slavomíra Korduliaková Zobraziť galériu (2)
Slavomíra Korduliaková (Zdroj: hazz, minv.sk)

BRATISLAVA/BRUSEL - Slavomíra Korduliaková z Hasičského a záchranného zboru v Žiline je spolu s Nicolou Joachimovou z Veľkej Británie nominovaná na cenu v európskej súťaži 112 Awards. Vo februári 2012 pomohla zachrániť život 16-ročnému dievčaťu.

Slávnostné odovzdávanie cien The 112 Awards Ceremony je stanovené na 17. apríla tohto roku v lotyšskej metropole Riga, informuje internetová stránka Európskej asociácie liniek tiesňového volania.

Slavomíra Korduliaková vo februári 2012 podľa informácií uverejnených na stránke ministerstva vnútra pomohla zachrániť život 16-ročnej dievčine, ktorá uviazla v snehovej kalamite cestou zo školy. Dievča sa brodilo hlbokým snehom a nevedelo nájsť cestu domov. Podchladené, dehydrované a vyčerpané zavolalo na linku 112.

Slovenka má šancu získať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hazz, minv.sk)

Slavomíra Korduliaková hodinu poskytovala obeti psychologickú podporu a vzájomnou komunikáciou ju udržiavala pri živote. Vedela, že dievča sa nemôže prestať hýbať a sadnúť si, pretože by mohlo zaspať a zomrieť. Operátorka komunikovala s matkou obete a starostom obce, aby pomohli pri určovaní jej lokalizácie. Hasiči dievča našli do hodiny v zlom zdravotnom stave a okamžite ho transportovali do nemocnice, informovalo ministerstvo na svojej stránke.

Cena The 112 Awards Ceremony organizuje EENA každý rok s tým, aby sa dostalo uznania a ocenenia jednotlivcom alebo organizáciám, ktoré sa osobitne angažovali pri plnení povinností prípade propagovaní Európskeho tiesňového čísla 112. Cena 112 Awards bola udelená v rokoch 2007, 2008, 2009, 2010, 2012.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu