Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nové správy o Slovákovi väznenom v Iráne: Konečne kontakt!

Iránska štátna televízia o Valuchovi (26) odvysielala dokument s názvom Lovec v pasci
Iránska štátna televízia o Valuchovi (26) odvysielala dokument s názvom Lovec v pasci (Zdroj: YouTube)

TEHERÁN - Slovenský konzul na zastupiteľskom úrade Slovenskej republiky v Teheráne sa stretol dnes s občanom SR, ktorého zadržali v Iráne.

 Stretnutie je výsledkom intenzívneho úsilia Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR o nadviazanie kontaktu so zadržiavaným Slovákom. "Vzhľadom na citlivosť prípadu a potrebu ďalších krokov však nie je možné uviesť podrobnosti z tohto stretnutia. Môžeme však potvrdiť, že slovenský občan je v poriadku. Zároveň chceme ubezpečiť verejnosť, že rezort diplomacie bude aj naďalej intenzívne pokračovať v ďalších krokoch s cieľom pomôcť zadržiavanému Slovákovi v Iráne využijúc všetky dostupné národné aj medzinárodné mechanizmy. S naším občanom a jeho rodinnými príslušníkmi zostávame v kontakte a rovnako tak pokračuje naša komunikácia s iránskou stranou," uvádza sa vo vyjadrení MZVaEZ SR.

Iránska štátna televízia o Valuchovi (26) odvysielala dokument s názvom Lovec v pasci. Vo videu, ktoré sa dá pozrieť na Youtube v perzštine, rozpráva o tom, ako prišiel do krajiny pracovať, kde ho neskôr kontaktoval dôstojník CIA a ktorému posielal osobné údaje o Iráncoch. Na konci príbehu mladého Slováka má byť údajne odhalenie šiestich agentov, ktorí podnikali "neustále a chytré operácie" zamerané na Iráncov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu