Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Turnaj v póle: Plebs už pustia ku koňom aj k milionárom!

ŠTRBSKÉ PLESO: Prvý ročník turnaja v póle vyvolal aj negatívne reakcie. Zobraziť galériu (3)
ŠTRBSKÉ PLESO: Prvý ročník turnaja v póle vyvolal aj negatívne reakcie.

BRATISLAVA - Druhý ročník turnaja v konskom póle by už nemal poburovať ochranárov prírody a mal by byť dostupný aj bežným ľuďom. Sľúbili to organizátori turnaja, ktorý sa začne v Liptovskom Hrádku 1. februára. Na turnaji sa stretnú štyri tímy a medzi hráčmi sa objavil aj populárny moderátor Matej "Sajfa" Cifra.

Štyri tímy, 16 hráčov, päťdesiat špičkových koní, hudba, jedlo....toto všetko sľubujú organizátori druhého ročníka turnaja v konskom póle. Podľa šéfa bratislavského pólo klubu Petra Godányiho by tentoraz malo byť pólo prístupné divákom aj z bezprostrednej blízkosti. "Je to verejne prístupná akcia, ktorá je zadarmo," tvrdí Godányi, podľa ktorého bude turnaj trojdňovou zábavou. Hráči budú ubytovaní v zrenovovanom kaštieli, na ktorého dvore bude stáť provizórna stajňa. Kone budú potrebovať špeciálne podkovy do snehu. Podobne ako na pretekoch automobilov, aj tu budú permanentne v pohotovosti kováč a veterinár.

Okrem samotného póla sľubujú organizátori vystúpenia Roba Pappa a Bystríka, ľudovej hudby a niekoľko ďalších atrakcií, vrátane občerstvenia a tradičnej zabíjačky. Do jedného z tímov by navyše tento rok mal nastúpiť aj populárny moderátor Matej Cifra, zvaný Sajfa.

Matej Sajfa Cifra
Zobraziť galériu (3)

Ten sa sám zoznámil s koňmi už ako dieťa. "Mali sme koňa, volal sa Cézar. Jazdil som na ňom niekoľko razy. Dokonca aj bez sedla. Držal som ho za hrivu ako Winnetou," povedal moderátor. Svoje znalosti už zhodnotil na tréningoch, na ktorých sa pripravuje na turnaj. V tíme však pôsobí iba ako záložný hráč a sám má zo svojho prípadného pôsobenia na turnaji obavy. "Dúfam, že všetci v tíme budú v poriadku a ja nebudem musieť nastúpiť," zhodnotil Sajfa svoje schopnosti.

Prvý ročník turnaja sa pred dvoma rokmi konal na Štrbskom plese a Godányi ho označil za úspech. Pripustil však, že nie všetko bolo dokonalé. Turnaj totiž čelil aj kritike. Jednak od ochrancov prírody a jednak za fakt, že bežní ľudia boli od účastníkov turnaja výrazne oddelení a pozerať sa mohli iba zdiaľky.

Turnaj v luxusnom športe má v zuboch aj nezávislý poslance Alojz Hlina, ktorý plánuje hneď vedľa usporiadať rómsky bašavel, aby tak upozornil, že bohatí podikatelia hrajú pólo hneď vedľa najchudobnejších osád v krajine.

Za plotom: Počas prvého turnaja bola verejnosť držaná v úctivej vzdialenosti.
Zobraziť galériu (3)
Za plotom: Počas prvého turnaja bola verejnosť držaná v úctivej vzdialenosti.  (Zdroj: TASR)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu