Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dôvod predaja luxusného hotela v Tatrách: Rezešovci bez peňazí?

Rezešovcom už Grandhotel v Starom Smokovci nepatrí
Rezešovcom už Grandhotel v Starom Smokovci nepatrí (Zdroj: mik)

KOŠICE – Finančné suchoty? Július Rezeš sa vraj vzdal svojho podielu v Grandhoteli v Starom Smokovci, kvôli nedostatku peňazí. Takéto reči sa trúsia priamo vo Vysokých Tatrách. Topkám to potvrdil zdroj z biznis prostredia.

Túto informáciu sme si chceli overiť u samotného J. Rezeša. Jeho asistentka Edita Širilová nám však s úsmevom povedala :„Toto ani nebudeme komentovať.“

Podnikateľ Rezeš pre média povedal len, že podiel predal. „ Grandhotel je v súčasnosti prevádzkovaný spoločnosťou Tatry Mountains Resort.Naďalej má však polovičný podiel v košickom hoteli Double Tree by Hilton.  „Štruktúra a výška akcionárskych podielov v spoločnosti Interhouse Košice, ktorá vlastní hotel DoubleTree by Hilton Košice, sa nemenila,“ dodáva. O post „hoteliera“ Rezeš prišiel podľa obchodného registra, keďže Grandhotel už od minulého roku vlastní cyperská spoločnosť Amatin Enterprises limited a druhým akcionárom je blízka spoločnosť J&T – Tatry Mountain Resort.

Do tatranského hotela veľmi rada chodila i jeho sestra Eva Varholíková, ktorá momentálne sedí v maďarskom väzení, kvôli augustovej havárií pri ktorej umreli štyria ľudia. Podľa našich informácií, E. Varholíková sa v Grandhoteli prezentovala ako spolumajiteľka.

Rezešovci sa už asi nestanú slovenskými „Hiltonovcami.“ Pred 6 rokmi prišli i o hotel Dukla v Prešove a tak už im ostal len košický Hilton. Ten slávnostne otvorili po nákladnej rekonštrukcii bývalého hotela Slovan pred 4 rokmi za 30 miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu