Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zamestnanci štátnej správy: Čaká ich vzdelávanie pre predsedníctvo SR v EÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA- Inštitucionálno-procedurálna príprava, tréning zručností, jazyková príprava a špecifické rezortné vzdelávanie. To sú štyri oblasti komplexného vzdelávania zamestnancov štátnej správy SR pre potreby nášho predsedníctva v EÚ v roku 2016. Vyplýva to z Národného programu vzdelávania zamestnancov štátnej správy, ktorý dnes schválila vláda SR.

Ministerstvo zahraničných vecí tvrdí, že pre úspešné zvládnutie nášho predsedníctva je kvalitná príprava štátnej správy mimoriadne dôležitá a kľúčová. Rezort diplomacie uvádza, že vzdelávania si vyžiada financie zo štátneho rozpočtu, ale koľko, to sa ešte nevie.

Kvantifikácia má byť spresnená v rámci analýzy výdavkov na zabezpečenie predsedníctva SR v Rade EÚ v roku 2016, ktorá bude predložená na rokovanie vlády do 31. marca 2013. Výdavky na vzdelávanie však budú zabezpečené v rámci schválených limitov štátneho rozpočtu a bez zvýšených finančných požiadaviek na verejné financie.

V rámci inštitucionálno-procedurálnej prípravy pôjde o zdokonalenie znalostí fungovania Rady EÚ z pohľadu predsedníckej krajiny či rozhodovacích procedúr. Tréning zručností bude znamenať zdokonaľovanie komunikačných, prezentačných, negociačných a rokovacích zručností, v rámci jazykovej prípravy sa zamestnanci zamerajú na zvyšovanie jazykovej úrovne v anglickom a francúzskom jazyku a zdokonaľovanie odbornej terminológie predovšetkým v zaužívanom rokovacom jazyku prípravného orgánu Rady.

Špecifické rezortné vzdelávanie zase predstavuje prípravu ľudských zdrojov v úzko expertnej oblasti zameranú na zvýšenie expertného potenciálu jednotlivých ministerstiev a ostatných ústredných orgánov štátnej správy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu