Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sneh v Bratislave opäť robí problémy: V priebehu dvoch hodín až 15 havárií!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Tak, ako za posledné týždne už niekoľkokrát, aj dnes pre husté sneženie v hlavnom meste kolabuje doprava. Na cestách sa tvorí súvislá snehová vrstva a niektorí vodiči riadenie na šmykľavej vozovke nezvládajú. Podľa bratislavských policajtov len za posledné dve hodiny došlo až k 15 haváriám.

Hlavné mesto dnes doobeda prekvapilo husté sneženie, ktoré pokrylo bratislavské cesty a v doprave opäť narobilo problémy. Podľa portálu zjazdnost.sk cesty síce sú zjazdné, no sneženie znižuje dohľadnosť na 100 metrov. Polícia preto apeluje na vodičov, aby najmä v takomto nečase zvýšili pozornosť za volantom a aby hlavne prispôsobili rýchlosť jazdy.

Aj napriek upozorneniam dnes v hlavnom meste pre nepriaznivé počasie došlo k niekoľkým haváriám. „Počas posledných dvoch hodín sme zaznamenali 14 škodových udalostí a 1 dopravnú nehodu,“ povedal nám bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Snáď ani netreba dopĺňať, že je absolútne potrebné, aby mali vodiči na autách zimné pneumatiky. Na letných gumách neriskujú len životy, ale aj pokutu. „Riskujú sankciu za porušenie zákona o cestnej premávke,“ dodal Peczár. V takomto prípade by bol vodič ľahší o 60 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu