Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zranenia na Silvestra: Podomácky vyrobená pyrotechnika mu odtrhla hlavu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pri odpaľovaní zábavnej pyrotechniky počas silvestrovskej noci a osláv vítania nového roka sa po celom Slovensku zranilo 34 ľudí. Ako informoval Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, úrazy utrpelo päť detí a mladých ľudí do 18 rokov, zvyšných 29 zranených boli dospelí ľudia.

Najhorší prípad sa stal v obci Rybany v Trenčianskom kraji. Približne 25 minút po polnoci sa tam oslava na námestí zmenila na tragédiu. Výbuch podomácky vyrobenej pyrotechniky stál život 60 ročného muža, ktorý ho zrejme inicioval. Na mieste podľahol devastačným zraneniam tela, explózia mu odtrhla hlavu a končatinu. Ďalší 30 ročný muž mal po výbuchu problémy so sluchom, vzali ho do nemocnice.

Vyšetrovateľ Policajného zboru z Bánoviec nad Bebravou začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia pre nočnú tragédiu v obci Rybany. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, asi desať minút po polnoci neznámy páchateľ umiestnil na námestí obce pri pomníku bližšie nezistený druh výbušniny, ktorú odpálil. „Pri následnom výbuchu došlo k ťažkému devastačnému zraneniu trupu a končatín u 60-ročného muža z uvedenej obce,“ uviedla Antalová.

Na mieste tragédie boli aj pyrotechnici, ktorí znalecky skúmali zaistené stopy. Telo nebohého odviezla pohrebná služba a bola nariadená súdnoznalecká pitva. Polícia prípad vyšetruje.

Trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby prevážala z Považskej Bystrici 12-ročného chlapca, ktorému v ruke vybuchla petarda a spôsobila mu devastačné poranenie ruky. Pacienta prevzali na heliporte, pokračovali v liečbe a transportovali ho na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v bratislavskom Ružinove.

 

Okrem pyrotechniky sa niekoľkí ľudia zranili aj vystreľujúcim šampanským - v jednom prípade letiaca zátka trafila zraneného do oka, druhý si zas poranil ruku na fľaši sektu, ktorá sa pri otváraní rozbila. Na tiesňovej linke záchrannej zdravotnej služby mali počas dňa 1 166 volaní z celého Slovenska, v noci po 19:00 žiadalo o zdravotnícku pomoc 1 380 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu