Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bezmocnosť rodičov: Takto unášajú deti úradníci z britského SS!

(Zdroj: youtube, )

BRATISLAVA – Šokujúce zábery! Prísť o dieťa vo Veľkej Británii, zdá sa, nie je až také ojedinelé. Na Youtube sa objavilo video, ktoré nenechá chladnú ani tú najtvrdšiu povahu. Zo záznamu z odobratia malého chlapca z opatery jeho otca, ktorý sa zo všetkých síl bráni snahe úradu Social service (SS), doslova mrazí.

Video je staré síce takmer dva roky, no práve v súvislosti s prípadmi slovenských detí, ktoré si museli prežiť podobné konanie zo strany britských úradov, získava na aktuálnosti a potrebe ukázať, že so sociálnym systémom vo Veľkej Británii nie je všetko v poriadku.

Na zázname sa zúfalý otec zo všetkých síl snaží úradníkov a policajtov presvedčiť, že nie je dôvod mu chlapca vziať. Dokonca ich neobmäkčí ani argument, že sú Vianoce. Všetko si zaznamenáva na video, na čo úradníci reagujú slovami, aby s tým prestal. Chlapec po celý čas tvrdí, že nikam nejde a je zjavné, že chce zostať so svojím otcom. Policajti napokon chlapca násilne zložia na zem s rukami za chrbtom, aby sa nemohol hýbať. Nepomáha ani plač, ani krik. Podobnosť zásahu s prípadom odobratia malých synčekov rodiny Boórovcov potvrdzuje aj samotná babka dvoch chlapcov Eleonóra.

Starej mame po odvysielaní videa vo včerajšej diskusii TV JOJ vyhŕkli slzy a pripomenula si situáciu, keď Social service odnášal jej vnukov z domu pastora, u ktorého bývali asi mesiac po šokujúcom verdikte odobrať slovenskej rodine dve malé deti. So slzami v očiach a oprávneným hnevom priblížila hrôzostrašný zážitok, ktorý prežila na vlastnej koži. Takto asi dával pastor deti do auta sociálnym pracovníkom za asistencie troch policajných áut. Takto deti plakali,“ vybavuje si strašné chvíle Eleonóra.

Zároveň pripomenula, že v prípade anonymného videa ide o staršie dieťa, ktoré vedelo povedať, či s úradníkmi chce ísť alebo nie. Jej vnuci nemali to šťastie, jeden z nich mal len 11 mesiacov, druhý dva roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu