Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Večierok skončil tragédiou: Oslávenci (†20,†21) mŕtvi na mieste, opitý vodič (22) prežil!

Auto s kamarátmi silný náraz úplne zdemoloval
Auto s kamarátmi silný náraz úplne zdemoloval (Zdroj: greb noviny.sk)

HUMENNÉ – Smrť na meniny! Obrovskou tragédiou sa skončila oslava troch veľmi dobrých kamarátov z Pakostova, z ktorých dvaja nešťastne zahynuli pri nebezpečnej nočnej jazde. Za volantom Citroënu Xantia sedel najstarší Peter (22), ktorý sa však pred cestou posilnil alkoholom a nezvládol riadenie. Obaja oslávenci Ľuboš Grec (†20) a Matúš Gombita (†21) boli mŕtvi na mieste!

Ohromný pocit viny si dokonca života bude na pleciach niesť Peter, ktorého nezodpovednou jazdou prišli o život jeho dvaja veľmi dobrí kamaráti. Smrti dvoch mladíkov predchádzala oslava menín Ľuboša, ktorú zrejme spojili aj s piatkovým sviatkom o rok staršieho Matúša a v pondelkovú noc sa zabávali v rodnom Pakostove. Odtiaľ sa mladíci vybrali do vedľajšej dediny Ruská Kajňa, kde však ich jazdu ukončila fatálna havária.

Osudnou chybou mládežníckej nerozvážnosti bolo šesť pív, ktoré Peter pred jazdou vypil a napriek tomu sadol za volant. V poslednej zákrute pred dedinou nezvládol riadenie a auto vyletelo mimo cesty, kde vrazilo do betónového stĺpa. Vodič Peter vyviazol len s ľahkými zraneniami. Jeho kamaráti Matúš a Ľuboš však v zdemolovanom aute zahynuli.

Podľa informácií Tv JOJ, keď Peter videl, že kamarátom už nemôže pomôcť, obvolal svojich blízkych a oznámil im, že už ho nikdy neuvidia. Rodiny mladíkov sú ich smrťou zdrvené a nedokážu si vysvetliť, prečo kamaráti po oslave sadali do auta.

Tragédiu teraz vyšetruje polícia. „Vyšetrovateľ obvinil vodiča z trestného činu usmrtenia,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Priťažujúcou okolnosťou bude najmä alkohol v krvi vodiča. „Dychová skúška na alkohol bola u neho pozitívna. Nameraná hodnota bola viac ako jedno promile,“ dodal Džobanik. Petrovi tak hrozí až 12 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu