Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

TV Markíza a JOJ dostali tisícové pokuty od RVR!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Za skrytú reklamu či nezreteľné oddelenie reklamy od iných programov dnes dostala TV Markíza od Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) pokuty v celkovej výške 8319 eur.

V marcovom vysielaní relácie Reflex napríklad odvysielala aj informácie o svojej ďalšej relácii Modré z neba.

Na dnešnom zasadnutí Rada tiež udelila sankciu aj TV JOJ.  Tá bude musieť zaplatiť 5000 eur za porušenie ochrany ľudskej dôstojnosti, ku ktorému došlo v apríli odvysielaním dvoch príspevkov v programe  Noviny o 17:00. Pokutu tak televízia dostane za príspevok HAU DU JU DU? – Video žiačky strednej školy a KAM ZMIZLI KVALITNÍ ANGLIČTINÁRI? – Školy ich nemajú ako zaplatiť. Ďalších 100 eur dostala za porušenie ochrany maloletých na portáli www.joj.sk.

Upozornenie na porušenie zákona dostalo aj Rádio Lumen za neobjektívnosť a nestrannosť spravodajských a politicko-publicistických programov a neoddeľovanie názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru. Zákon podľa Rady porušilo vo februári v programe Slušnosť v politike. Rada na porušenie zákona z rovnakých dôvodov upozornila aj Televíziu Trenčín za februárové odvysielanie programu Fórum TSK a Kaleidoskop TSK.

Rada tiež začala správne konanie voči Rádiu VIVA za to, že nevyužíva frekvencie v Dolnom Kubíne na účely, na ktoré boli pridelené, aj voči TV Markíza a TV JOJ. Informoval Ľuboš Kukliš, riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu