Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Prvá v rodine porodila trojičky

Prvá v rodine porodila trojičky Zobraziť galériu (11)
Prvá v rodine porodila trojičky (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Trojnásobnú radosť prežíva Ivana Knapcová (28) so svojím manželom Petrom (31), ktorá v pondelok ráno priviedla na svet troch krásnych chlapcov. Na bábätká sa už doma teší ich starší brat Peter (3).

„O tom, že čakám trojičky som sa dozvedela v marci a bolo to pre mňa šokujúce, ale príjemné prekvapenie,“ hovorí sympatická Michalovčanka Ivana. „V našej rodine sa dvojčatá ani trojčatá nevyskytujú, ja som prvá.“ Tá už 6 týždňov pred pôrodom bola hospitalizovaná na I. Gynekologicko – pôrodníckej klinike v Univerzitnej nemocnici l. Pasteura v Košiciach, pretože hrozil predčasný pôrod.

Nakoniec tehotenstvo v 37. týždni, ukončili lekári cisárskym rezom.  1. v poradí mal pôrodnú hmotnosť 2660 g a dĺžku 47 cm, ďalší 2270 g, 46 cm a tretí 2230 g, 45 cm.Spolu s manželom sme im dali mená Kubko, Maťko a Paťko. Paťko je z nich najväčší,“ dodáva mamička. I keď v rodine bude mať už päť chlapov, o dcérke už neuvažuje. „Počkám si na vnučku.“

Ako prezradila, tiesniť sa nebudú, pretože si i kvôli deťom, kúpili v Michalovciach rodinný dom. Zo zdravých detičiek a rodičky majú radosť i na klinike. „Otehotnela prirodzene, čo je trošku rarita, lebo väčšinou sa viac detí rodí po umelom oplodnení. Sú to naše druhé trojčatá v tomto roku a už máme mamičku, ktorá onedlho tiež porodí trojičky,“ hovorí primár Kliniky Anton Mikolaj.

Mamička na druhý deň po pôrode, pôsobí veľmi spokojne a vyrovnane. „Deti mali spolu takmer 7 kilá, takže mamička hneď zhodila 10 kíl,“ dodáva primár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu