Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Na bratislavskom letisku zasahovali záchranári: Panika na palube letu z Británie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: SITA)

BRATISLAVA - Biely prášok vystrašil v noci z nedele na dnes cestujúcich na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika. Po prílete pravidelnej linky z Bristolu ho objavili v batožinovom priestore lietadla typu Boing 737. Okrem polície však zasahovali aj záchranári, ktorí pomáhali dehydrovanej žene!

Polícia prijala oznámenie v nedeľu o 21:30. "Nakoľko vzniklo podozrenie, že ide o látku, ktorá môže mať nebezpečné účinky na ľudské zdravie, podozrivý materiál bol okamžite zaistený pre účely expertízneho skúmania," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Podľa predbežných výsledkov expertíza antrax na palube nepotvrdila. Vyšetrovanie v tejto veci vedie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia.

Ako spresnila hovorkyňa letiska Dana Madunická, lietadlo spoločnosti Ryanair na pravidelnej linke z Bristolu pristálo v Bratislave o 21:19. Po náleze podozrivého prášku nemuseli zrušiť žiaden let, avšak cestujúcich predmetnej linky si ponechali pod dohľadom záchranári. "Približne o pol štvrtej ráno, po oznámení výsledkov expertízy, že nešlo o nebezpečnú látku biologického pôvodu a cestujúcim nehrozí priame nebezpečenstvo, bolo cestujúcim umožnené opustiť priestory letiska," uviedla Madunická.

Dovtedy poskytovali cestujúcim pravidelné informácie, občerstvenie a ďalšiu asistenciu. "Všetky ostatné prilietavajúce lety boli postupne vybavované cez terminál všeobecného letectva. Všetky pravidelné lety sú v súčasnosti vybavované bez obmedzenia v zmysle platného letového poriadku," dodala Madunická.

Ako informoval hovorca záchranárov, jednej z turistiek počas čakania na letisku prišlo zle a museli k nej zavolať RZP: "Približne o pol jednej dorazila na letisko posádka Rýchlej zdravotnej pomoci z Ružinova, ktorá ošetrila na mieste ženu, ktorej prišlo zle a bola dehydrovaná. Prevoz do nemocnice nebol nutný."

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu