Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Smutná bilancia: Od začiatku roka zomrelo 12 motorkárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Za prvých sedem mesiacov tohto roka zomrelo na slovenských cestách 12 motorkárov. Všetci boli vo veku od 17 do 40 rokov.

Pri jednej z nehôd dokonca zahynula aj 14-ročná spolujazdkyňa. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, motocyklisti spôsobili takmer 2,5 percenta dopravných nehôd na Slovensku. Pri 188 nehodách s účasťou motorkárov sa ťažko zranilo 53 motocyklistov, ľahké zranenia utrpelo 123 motocyklistov. Pod vplyvom alkoholu zapríčinili motorkári 34 dopravných nehôd.

Oproti vlaňajšku počet nehôd s účasťou dvojkolesových strojov mierne klesol, rovnako aj počet usmrtených a zranených motorkárov. Najčastejšou príčinou, ktorá sa podpísala pod nehody motocyklistov, bolo prekročenie dovolenej rýchlosti.

"Motocyklisti by si mali uvedomiť, že patria k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky a prípadný stret s motorovým vozidlom alebo s pevnou prekážkou sa vo väčšine prípadov končí smrťou alebo ťažkým zranením motocyklistu," uviedla Baloghová. Polícia preto motorkárom odporúča, aby nepreceňovali svoje schopnosti a nepodceňovali riziká rýchlej jazdy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu