Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Turisti cestujúci do Egypta pozor: Vojaci sú aj v letoviskách!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Turisti, ktorí majú namierené do Egypta, by nemali cestovať do oblasti severného Sinaja a všetkých prihraničných oblastí, ktoré predstavujú vysoké bezpečnostné riziko.

Rovnaké odporúčanie sa týka aj fakultatívnych výletov mimo turistických centier Sharm Al Sheikh, Dahab a Hurghada, upozorňuje rezort diplomacie na svojej webovej stránke v súvislosti s najnovším vývojom situácie na Sinajskom polostrove a oznámenou rozsiahlou operáciou egyptských armádnych a policajných jednotiek zameranou na nastolenie pokoja, poriadku a bezpečnosti. Mimoriadnu opatrnosť a rešpektovanie pokynov egyptských bezpečnostných orgánov si vyžaduje pobyt v turistickom centre Taba.

"Situácia v uvedených turistických centrách zostáva pokojná. Aj v týchto centrách je však potrebné rátať so zvýšenou prítomnosťou policajných a vojenských hliadok a s väčším počtom kontrolných stanovísk medzi hotelmi a letiskami," varuje ministerstvo zahraničných vecí.

V Egypte by turisti mali zachovávať maximálnu ostražitosť, vyhýbať sa demonštráciám i väčším zhromaždeniam ľudí a nemali by fotografovať protestné zhromaždenia, hliadkujúcich ozbrojených vojakov alebo policajtov.

Rezort diplomacie odporúča vyplniť pred cestou do severoafrickej krajiny registračný formulár, ktorý pomôže zastupiteľskému úradu v prípade núdze poskytnúť rýchlu, kvalitnú a plnohodnotnú pomoc. Formulár je dostupný na internetovej adrese: https://www.mzv.sk/App/Reg/RegGate.nsf.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu