Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kontajner sa zmenil na gilotínu: Jožka (†8) privrel pri vyberaní odpadkov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAKOVCE – Chudoba a hlad dohnala jednu z rodín v Prakovciach až k rabovaniu miestnych kontajnerov. Jeden z nich sa napokon stal osudným malému Jožkovi (†8), ktorý sa k odpadkom vybral sám a pri vyberaní ho ťažké zatváracie veko pripravilo o život! O tragédii informovala TV JOJ.

Agnesa z Prakoviec sa v nedeľu vybrala spolu s deťmi zháňať jedlo k miestnym kontajnerom. Kým s mladším synom preberala odpadky z jedného, ten starší sa vybral hľadať na vlastnú päsť k ďalšiemu. Jožkovi sa však riskantné prehrabávanie smetí stalo osudným. Ťažký zatvárací kryt kontajneru naňho spadol zrejme práve vtedy, keď mal hlavu vo vnútri.

Nehybné telo chlapca našli obyvatelia blízkej bytovky, ktorí mu okamžite poskytli prvú pomoc, no zachrániť sa ho už nepodarilo. „Privolaný obhliadajúci lekár konštatoval smrť bez cudzieho zavinenia a ako pravdepodobnú príčinu stanovil udusenie vekom kontajnera, pričom nevylúčil ani poškodenie miechy v dôsledku silného úderu vekom kontajnera,“ uviedla pre Topky košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová. Ťažké kovové veko, ktoré chlapca privrelo, tak mohlo pôsobiť ako gilotína.

Jožkova matka tvrdí, že jej neposlušný syn ušiel a o tom, že sa v kontajneri prehrabáva sám, nevedela. Podľa miestnych je rabovanie kontajnerov pri bytovkách bežné a bolo len otázkou času, kedy k podobnej tragédii dôjde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu