Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Neúspešný Belák: Sťažuje sa na nerovnosť podmienok!

Ľubomír Belák
Ľubomír Belák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Neúspešný uchádzač z voľby generálneho riaditeľa RTVS Ľubomír Belák zaslal písomnú sťažnosť predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi (Smer-SD).

V nej upozornil na nedodržanie etického princípu rovnosti pre všetkých kandidátov, ktorí sa uchádzali o najvyšší post vo verejnoprávnom médiu. Žiadal preto ešte pred hlasovaním, aby mohol svoj projekt predstaviť v pléne, na čo však nakoniec nedostal príležitosť.

Dôvodom pre jeho výhrady bola najmä dĺžka vystúpenia jednotlivých kandidátov počas vypočutia pred parlamentným výborom pre kultúru a médiá. Pred týmto aktom totiž padlo rozhodnutie o tom, že každý bude mať na prezentáciu svojho projektu riadenia a rozvoja RTVS desať minút. Rovnaký časový priestor bol vyčlenený aj na zodpovedanie otázok poslancov. Tieto pravidlá však nakoniec neboli dodržané. "Ešte pred mojím vystúpením pred výborom jeden z favorizovaných kandidátov odrazu pri odpovediach na otázky dostal priestor vyše pol hodiny. Podobne to bolo aj s druhým favorizovaným adeptom, ktorý mal tiež počas takmer trištvrte hodiny možnosť podrobne objasniť svoj projekt," sťažuje sa Belák.

Na dĺžku vystúpení kandidátov sa po vypočutí poslancov pýtali aj novinári. Predseda výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD) už vtedy poukázal, že bol dodržaný riadny postup, keďže poslanci vždy najskôr odhlasovali či kandidátom poskytnú väčší priestor pre odpovede. "Bolo veľmi veľa otázok na pána Rezníka aj na pána Miku, čo sa jednoducho nedalo stihnúť počas 10 minút," zdôvodnil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu