Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rómom ide o budúcnosť: Kotleba rieši pozemky v osade!

Marian Kotleba Zobraziť galériu (6)
Marian Kotleba

REVÚCA - Pod Krásnou Hôrkou to opäť vrie! Včera podvečer pod vyhorenú pamiatku dorazila delegácia kotlebovcov, aby riešili s vlastníkmi pozemkov, na ktorých stoja nelegálne postavené domy Rómov, čo ďalej. Obyvatelia osady majú strach o svoju ďalšiu budúcnosť.

Členovia Ľudovej strany-Naše Slovensko zavítali včera do Krásnohorského Podhradia okolo šiestej hodiny večer. Podľa našich informácií sa však tajuplná schôdzka s majiteľmi pozemkov konala za zavretými dvermi. Pravdepodobným dôvodom stretnutia bolo oslovenie ďalších vlastníkov pozemkov na pridanie sa do novovzniknutého združenia.

To kotlebovci presne pred dvomi týždňami založili s ľuďmi, ktorí vlastnia nehnuteľnosti v Krásnohorskom Podhradí. Združeniu dali priamočiare meno. Nazvali ho Upratať a užívať - môžete sa pridať. Členovia strany zatiaľ bližšie neinformovali o svojich plánoch a ďalšom postupe.

Predpokladajú však, že počet členov združenia porastie a tak sa rozšíri aj výmera pozemkov, ktoré bude mať pod palcom.

Pred novinárov predstúpil Miroslav Belička, člen Predsedníctva Ľudovej strany-Naše Slovensko. V krátkosti prezradil výsledky večerného stretnutia. Podľa jeho slov išlo o schôdzu s novými pristupujúcimi členmi do združenia Upratať a užívať - môžete sa pridať.

"Rádovo k nám pribudlo o dvesto percent viac členov a máme viac ako 1000 % pôdy, na ktorú máme dosah." povedal Belička. "Po tom ako prebehnú ďalšie rokovania sa sem opäť vrátime a máme prisľúbenú dosť veľkú účasť." doplnil Belička.

Pred samotným odchodom z Krásnohorského Podhradia sa neoficiálne vyjadril aj predseda Ľudovej strany-Naše Slovensko Marián Kotleba. Nechal sa počuť, že sa teší z toho, ako sa to vyvíja a že sa určite čoskoro uvidíme. "Do nášho združenia sa môže pridať ktokoľvek, kto chce, aby začal na Slovensku platiť zákon pre všetkých rovnako." uzavrel Kotleba.

Kotleba, pozemky

Viac informácií z tohto regiónu nájdete na revuca24.sk
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu