Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na víkend si nerobte veľké plány: Má pršať a fúkať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Po príjemnom jarnom počasí plnom slnečných lúčov, kedy sme zo šatníkov mohli vytiahnuť aj odvážnejšie kúsky oblečenia, prichádza zmena. Tá sa prejaví už dnes a oblačnosť, ktorá k nám zavíta, pretrvá aj cez víkend.

Podľa SHMÚ bude dnes cez Poľsko a Slovensko smerom na juhovýchod postupovať studený front, spojený s tlakovou nížou. Od severu nás čaká ďalšie pribúdanie oblačnosti a postupne na viacerých miestach prehánky alebo dážď.

Ani predpoveď na piatok neznie o nič optimistickejšie. Do strednej Európy bude prúdiť chladnejší a vlhký vzduch, a tak sa treba pripraviť na premenlivé počasie a prevažne veľkú oblačnosť. Na mnohých miestach rátajte s prehánkami alebo občasným dažďom. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 9 až 14, v severnej polovici Slovenska iba na 4 až 9 st. Hory potrápi búrlivý vietor.

S dažďom sa Slováci popasujú aj cez víkend. Veľká oblačnosť, zamračené, prehánky. Denné teploty sa budú v sobotu pohybovať v rozmedzí 12 až 17 stupňov, na severe okolo 9. V nedeľu klesnú iba na 8 až 13 stupňov. Ak vás však od prechádzky neodradí ani studenšie počasie, vezmite si sebou aj šatky či šály, pretože vám ju znepríjemní silný vietor.

 

 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu