Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Snoubordista zhodil Terezu (†25) z vleku: 300-metrový pád neprežila!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

BRATISLAVA/BREZNO - Smutne sa skončil výlet mladej českej lyžiarky Terezy do strediska Srdiečko na južnej strane Chopku. Keď ju v sobotu predpoludním vlek vyvážal na Dereše, narazil do nej neznámy snoubordista. Dievčina z vleku vyletela. Padala stovky metrov cez zľadovatelý terén a kosodrevinu. Ani okamžitá pomoc jej nepomohla.

K doráňanej pražskej lyžiarke sa asi za dve minúty dostal záchranár horskej služby, ktorý sa ju snažil udržať na žive. Po čase si po ňu prišiel záchranársky vrtuľník. Žiaľ, Tereza svoj boj prehrala a lekári museli tesne popoludní vyhlásiť smrť.

Ako uviedol pre Markízu kamarát mladej ženy, nešťastie sa odohralo prakticky hneď potom, ako prišli na svah. Keď boli na vleku, odrazu sa na nich vyrútil neznámy človek, ktorý asi nezvládol zjazd zo svahu. On sám sa na vleku ledva udržal, jeho kamarátku však neznámy strhol.

Partia po nešťastí neriešila kto bol človek, ktorý po incidente z miesta ušiel. Mladíci išli radšej zachraňovať Terezu. K nešťastiu určite prispeli katastrofálne podmienky na svahu, dodal Terezin kamarát.

Víkend bol v Nízkych Tatrách poriadne smutný. Okrem mladej Češky zahynuli traja ďalší ľudia. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu