Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prichádza jar: Silné mrazy skončia už tento týždeň!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Obdobie veľmi silných mrazov, ktoré trápia Slovensko a najmä obyvateľov na severe krajiny bez prestávky už viac ako dva týždne, sa tento týždeň skončí, uvádza sa to v tlačovej správe, ktorú poskytol Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

"Počas noci z pondelka na utorok a tiež z utorka na stredu treba ešte počítať so silnými mrazmi, teploty v noci klesnú na -8 až -15 °C, na severe a ojedinele aj v iných oblastiach do -25 stupňov. Noc zo stredy na štvrtok by už mala byť na celom území Slovenska približne o 7 až 10 stupňov teplejšia," cituje tlačová správa meteorológa SHMÚ Pavla Beránka.

Podľa Beránka je síce pravdepodobné, že v noci na piatok ešte klesnú teploty na severe Slovenska na -18 °C, ale potom sa výraznejšie oteplí. "Cez víkend bude nočná teplota na Slovensku klesať na -5 až -11, na juhozápade len na hodnoty slabo pod bod mrazu." Preto je veľmi pravdepodobné, že ani zvyšok februára sa už na severe Slovenska nevyskytne dlhšie obdobie s mrazmi pod -15 stupňov. Postupne by sa v nižších polohách Slovenska mala začať hlásiť jar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu