Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nicholson chce vydať šokujúcu knihu o Gorile do volieb: Čo v nej bude?

Tom Nicholson
Tom Nicholson

BRATISLAVA - Dlho pripravovanej knihy o spise Gorila, ktorého zverejnenie spôsobilo na Slovensku doslova zametrasenie, by sme sa mohli dočkať už pred voľbami. Uviedol to pre Pravdu kanadsko-slovenský novinár Tom Nicholson. Dozvieme sa v knihe aj nové fakty a zistenia?

Nicholson má s vydaním knihy poradne problémy. Pôvodný vydavateľ sa totiž zľakol a novinár musel hľadať iného. "Mám jedného vydavateľa, s ktorým som vo fáze preberania právnických záležitostí ohľadom knihy," uviedol dnes s tym, že nič zatiaľ nie je isté na 100 percent.
 
Za svoj cieľ však považuje, aby vyšla ešte pred voľbami. Nie ale za každú cenu. Ak by mala prísť na pulty kníhkupectiev v posledné dni pred ľudovým hlasovaním, bol by radšej, keby to bolo až po ňom.
 
Čo nového prinesie v porovnaní s už zverejnenými textami? "Chcem do toho celého priniesť kontext a vysvetlenie vzniku Gorily, lebo to, čo je na internete, nie je pôvodný spis. Prvá časť, ktorá sa označuje ako vývoj, prvých päť strán, je niečo, čo niekto vymyslel. To nie je súčasť Gorily. V knihe sú isté korekcie a vysvetlenia a chcem tiež poukázať na to, že skoro všetci politici sú súčasťou problému, ktorý máme na Slovensku," cituje ho Pravda.
 
Informácie v knihe majú podľa neho ľudia brať ako akýusi doplnok informácii, zverejnených v Gorile. "Nestačí len čítať nejaký spis na internete, lebo nevedia, ako vznikol a čo sa s ním stalo," myslí si Nicholson.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu