Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dočkáme sa konečne snehu? Na Slovensko sa valí oblačnosť!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ak sa neviete dočkať snehu, máme pre vás dobrú správu. Hory sa konečne začínajú belieť a od západu už dnes večer dorazí nad našu krajinu oblačnosť aj so snehovými zrážkami, ktoré budú padať aj v stredu cez deň. Na juhu Slovenska môže aj pršať, prípadne sa podľa SHMÚ pripraviť na dážď so snehom.

Najnižšie nočné teploty sa budú pohybovať od plus 1 až do mínus 4 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa očakáva v intervale od 1 do 6 °C. Vo výške 1 500 m bude už iba okolo -6.

Sneh a dážď  budú padať aj vo štvrtok, pričom sa o jeden stupeň oteplí. Nočná teplota sa očakáva od +2 do -3 °C, denná +2 až +7, na severe okolo nuly. Meteorólogovia upozorňujú na vznik poľadovice.

V piatok k nám postúpi frontálny systém, ktorý prinesie prechodne od západu až juhozápadu teplejší vzduch a preto sa mierne oteplí, a to najmä v západnej polovici územia. Pribúdanie oblačnosti popoludní prinesie slabý dážď, na horách sneženie. Nočná teplota bude -2 až -7, denná 3 až 8 nad nulou, ale na severe a východe bude len -1 až +3 °C.

Podobné počasie v nížinách bude pokračovať zrejme až do konca týždňa. Znamená to, že na horách by mohlo konečne poriadne nasnežiť a lyžiarska sezóna by sa mohla začať vo viacerých vyššie položených strediskách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu