Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Megapodvod v Bratislave: Černosi "oživovali" státisíce eur americkej vlády!

Takýchto podvodníkov ešte Slovensko nezažilo Zobraziť galériu (7)
Takýchto podvodníkov ešte Slovensko nezažilo

BRATISLAVA - Neuveriteľný podvod odhalili policajti v jednom z bratislavských hotelov. Francois (46) z Francúzska a Američan Maurice (39) tam výmámili pol milióna eur, ktorými chceli "oživiť" začiernené bankovky o ktorých tvrdili, že pochádzajú z dotácie vlády USA.

Muži počas niekoľkých stretnutí nahovorili svojim obetiam, že sú z Kamerunu. Majú vraj k dispozícii dva milióny pravých eur, ktoré pochádzajú priamo z dotácie americkej vlády. Peniaze sú začiernené a zatiaľ sa nedajú použiť. Oni však poznajú špeciálny chemický postup, ktorým ich vyčistia.

Takto vyzerali začiernené "americké dotácie"

Megapodvod v Bratislave: Černosi
Zobraziť galériu (7)

Potrebujú k tomu vraj ďalšie čisté peniaze. "Na to, aby mohlo prebehnúť tzv. „čistenie peňazí“, obvinení potrebovali od poškodených dodanie pravých bankoviek. Deklarovali, že za pomoci pravých bankoviek  a chemického postupu, ktorí oni sami poznajú, sú schopní začiernené bankovky pochádzajúce z dotácie vlády USA „vyčistiť.“ Za tento proces mali poškodeným navrhnúť províziu," popísala ich systém bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Na očistenie bankoviek potrebovali pravé peniaze

Megapodvod v Bratislave: Černosi
Zobraziť galériu (7)

"Pri tzv. „čistení bankoviek“ mala byť použitá chemická látka, ktorú mali aplikovať medzi pravé a začiernené bankovky a následne vkladať do balíčkov. Takto zabalené pravé bankovky spolu so začiernenými bankovkami, do hliníkovej fólie,  mali zostať neotvorené v neustálenom chemickom roztoku minimálne 24 hodín," dodala.

Pol milióna chceli tajne vyniesť z hotela

Megapodvod v Bratislave: Černosi
Zobraziť galériu (7)

Na tento účel získali pol milióna eur. To ich však už mala polícia na muške. Špeciálne jednotky ich chytili pri tom, ako z hotelovej izby na bajkalskej, kde sa táto "alchýmia" diala, vynášali údajný chemicky odpad. Fígeľ bol v tom, že namiesto neho si odnášali pol milióna eur, ktoré im zverili ich obete! Muži skončili vo väzbe a na krku majú obvinenie z obzvlášť závažného podvodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu