Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Štátne hmotné rezervy zrušili aukciu na striebro

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) zrušila elektronickú aukciu k odpredaju prebytočného hnuteľného majetku štátu na predmet granálie striebra.

Dnes o tom informovala tajomníčka predsedníčky SŠHR SR Marcela Rybanská. Elektronická aukcia sa mala konať dnes od 10:00 do 10:30 v sídle SŠHR na Pražskej 29 v Bratislave. "Vláda SR na základe uznesenia zastavila akýkoľvek predaj alebo scudzovanie majetku SŠHR SR," odôvodnila rozhodnutie Rybanská.

Vláda dnes prijala viacero opatrení v SŠHR. Dianím v štátnych hmotných rezervách sa začal kabinet zaoberať po tom, čo TV Markíza upozornila na podozrivý predaj platinových sitiek v SŠHR, na ktorom mohol štát zarobiť o takmer dva milióny eur viac. Víťazná ponuka prišla iba sekundu pred ukončením elektronickej aukcie, a to od firmy Heneken, za ktorou stojí aj Michal Hudoba zo Sliača, ktorý bol v minulosti na kandidátke SDKÚ-DS.

Šéfka SŠHR a nominantka SDKÚ-DS Eva Hrinková dnes odstúpila zo svojho postu. Už pred jej odvolaním sa vláda uzniesla na okamžitom zastavení a nepokračovaní v predaji majetku v SŠHR.

Vláda uložila predsedníčke SŠHR s okamžitou platnosťou zastaviť predaje a všetky scudzovania majetku, okrem nevyhnutnej obmeny zásob. Taktiež jej navrhla okamžité zrušenie kúpnej zmluvy so spoločnosťou Heneken a zároveň vrátenie si vzájomných plnení vyplývajúcich z tejto zmluvy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu