Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Prekvapení študenti žurnalistiky: Toto od Redaktorskej školy nečakali!

Redaktorská škola Zobraziť galériu (6)
Redaktorská škola

Predstavte si, že študujete žurnalistiku na univerzite a všimnete si reklamu na Redaktorskú školu. V podobnej situácii bola Michaela z Košíc. Rozhodla sa štúdium vyskúšať a po jeho absolvovaní ostatným odporúča, aby sa pripravili na veľký šok: "Je to úplne iné, ako žurnalistika na univerzite, ide sa priamo do praxe!"

Študenti Redaktorskej školy už po absolvovaní niekoľkých teoretických hodín stoja pred kamerou alebo za mikrofónom. Teória sa obmedzuje na nutné minimum. Lektori pritom nie sú blázni, ba priam naopak. Podľa  Mareka Gabonaya, ktorý má v televíznom spravodajstve viac ako desaťročné skúsenosti, sa študenti najviac naučia práve počas praxe, a nie počas písania testov niekde v učebni. "Naši študenti sa chcú naučiť viac, ako len teóriu niekde na výške," tvrdí televízny profesionál.

Ďalšie prekvapenie Redaktorská škola pre svojich študentov pripravila na jesenný turnus. V súvislosti so Školou rozhlasového redaktora sa lektori totiž rozhodli študentov poslať rovno do reálneho rozhlasového štúdia, aby si tam vyskúšali svoje schopnosti. Záujem hovorí za všetko: na štúdium rozhlasového redaktora pod vedením skúseného rozhlasového a televízneho redaktora Adama Zavřela už museli otvoriť aj druhý termín.

Študenti sa do rozhlasového štúdia dostanú vďaka spolupráci, ktorú Redaktorská škola nadviazala so Slovenským rozhlasom. Predchádzajúci letný turnus okrem toho podporil aj Bratislavský samosprávny kraj a ozývajú sa i záujemcovia zo zahraničia. "Budúci rok možno Redaktorská škola otvorí svoje brány aj pre cudzincov," spokojne dodáva zakladateľ školy Marek Gabonay.

Viac informácií o Redaktorskej škole si môžete prečítať na stránke www.redaktorskaskola.sk.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu