Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rušný deň na horách, Čech dostal epileptický záchvat

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VYSOKÉ TATRY – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) dnes vo Vysokých Tatrách pomáhali viacerým turistom. Ako uvádza na svojej webovej stránke HZS, okolo poludnia požiadal personál Chaty pri Zelenom plese záchranárov o pomoc pre 54-ročnú slovenskú turistku.

Vyčerpanosť a pravdepodobne vysoký krvný tlak zapríčinil jej nevoľnosť s následným kolapsom. Záchranári HZS požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (VZZS), ktorá vyzdvihla pacientku a po ošetrení transportovala do popradskej nemocnice.

Členovia HZS dnes vyrazili na Tatranskú magistrálu, kde si po ceste zo Štrbského na Popradské Pleso 58-ročná holandská turistka poranila dolnú končatinu a nebola schopná pokračovať v túre. Dvaja záchranári ju na mieste ošetrili a na nosidlách transportovali na Štrbské Pleso, kde ju odovzdali privolanej posádke RZP.

V rovnakom čase boli vyslaní štyria záchranári na pomoc českému turistovi, ktorý neďaleko Obrovského vodopádu Studeného potoka dostal epileptický záchvat. Záchranári ho stabilizovali a na nosidlách transportovali na Hrebienok, kde ho odovzdali posádke RZP.

Následne ošetrili a odovzdali posádke sanitky RZP aj dievčatko, ktoré nezvládlo jazdu na kolobežke z Hrebienka do Starého Smokovca a poranilo si rameno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu