Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tri sučky našli odhodené v igelitovej taške, jedna mala dolámané labky

Monikinej pacientke veľmi chutí. Zobraziť galériu (2)
Monikinej pacientke veľmi chutí.

KOŠICE/HÁJ - Aká bezcitnosť! Do igelitového vreca ktosi doslova odhodil tri živé tvory - len 2-mesačné sučky. Zúbožených šteniat sa ujala Mária Terrayová z Hája pri Košiciach. Dve už našli nových pánov, tretie - miešanka Pajda, sa ešte zotavuje a učí sa chodiť na labkách, ktoré mala celé dolámané.

„Šteniatka našiel pred dvomi mesiacmi sused pri vychádzke pri potoku. Na jeho zdesenie v igelitovom vreci boli tri asi 2-mesačné sučky,“ hovorí M. Terrayová. Kým dve šteňatá boli v poriadku, Pajda také šťastie nemala. „Zdravé šteniatka sme hneď darovali dobrým ľuďom, s Pajdou to však bolo horšie. Nechodila vôbec po zadných labkách a bola veľmi vyplašená. Báli sme sa, že má porušenú miechu,“ rozpráva záchrankyňa.

Po vyšetreniach u veterinárky zistila, že chrbticu má Pajda našťastie v poriadku. Mala však polámané predné labky, ktoré skončili v sadre. Keďže Pajda ju ťažko znášala, museli ju preväzovať až trikrát. „Stále však ťahala zadoček po zemi. Až po čase začala hýbať aj zadnými labkami,“ hovorí M. Terrayová. S manželom pre sučku zhotovila špeciálne vodidlo, ktoré jej dávajú pod bruško. Pajda vďaka nemu už robí prvé kroky a posilňuje tak ochabnuté svalstvo.

V týchto dňoch si sučka „užíva“ v košickom psom hoteli, kde jej majiteľka Monika Schwarczová poskytuje terapiu, aby čo najskôr vyzdravela. „Je veľmi živá, najradšej by už behala. Občas sa už dokonca na chvíľu postaví aj na zadné,“ hovorí M. Schwarczová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu