Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sťažnosť sýkorovcov zamietli, zostávajú za mrežami

Jedna zo
Jedna zo "sýkoriek" na súde v r. 2010 (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Päť členov údajného gangu sýkorovcov, ktorí čelia obvineniam z pokusu o vraždu, sa na slobodu nedostalo. Na dnešnom zasadnutí o tom rozhodol najvyšší súd. Za mrežami ostanú aj pre to, že by mohli ovplyvňovať svedkov.

Informoval hovorca najvyššieho súdu Michal Jurči. Senát zamietol ich sťažnosť proti väzbe, do ktorej ich cez víkend poslal Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Ten o väzbe rozhodol pre obavy z pokračovania trestnej činnosti, najvyšší súd dnes pridal aj ďalší dôvod, ktorým je práve ovplyvňovanie svedkov.

Sýkorovcov pochytali počas veľkej razie z 24. marca. Úrad boja proti organizovanej kriminalite zasahoval na niekoľkých miestach v Bratislave, napríklad na Zlatých pieskoch a v Auparku. Podľa hovorkyne policajného prezídia Andrey Dobiášovej sa počas prehliadok našli zbrane s vybrúsenými výrobnými číslami aj "ďalšie dôkazné materiály", ktoré by mali súvisieť s pripravovanou vraždou.

Podľa vyšetrovateľa údajne plánovali zavraždiť mladého Martina Hrabárika (27). Sudca Špecializovaného trestného súdu pred pár dňami rozhodol, že údajného bossa skupiny Ladislava Bališa spolu so štyrmi kumpánmi zoberú do väzby. Ich sťažnosť proti uväzneniu dnes zamietli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu