Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Bossa a štyroch členov sýkorovcov vzali do väzby

Jeden z členov gangu sýkorovcov
Jeden z členov gangu sýkorovcov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) dnes vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry na vzatie do väzby jedného z bossov sýkorovcov Ladislava B. a ďalších štyroch členov skupiny, ktorých vo štvrtok (24.3.) zadržala polícia. .

"Sudca pre prípravné konanie vzal do väzby päť obvinených, ktorí sú obvinení z trestného činu úkladnej vraždy v štádiu prípravy," povedala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Vysvetlila, že dôvodom väzby je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti. Sudca podľa jej slov neakceptoval návrh prokurátora na útekovú a kolúznu väzbu. Prokurátor aj obvinení proti rozhodnutiu podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd, doplnila.

Úrad boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK) vo štvrtok 24. marca v noci vykonal v Bratislave akciu zameranú na zadržanie osôb podozrivých zo páchania závažnej trestnej činnosti. Medzi siedmimi zadržanými osobami bol jeden z bossov skupiny sýkorovcov Ladislav B. Ten je po zavraždenom Miroslavovi Sýkorovi a rovnako zavraždenom Petrovi Čongrádym považovaný za jedného z najvyššie postavených v rámci gangu. Skupina údajne pripravovala vraždu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu