Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Lomničke uhorela matka a 4 deti, otec bojuje o život!

Izba hrôzy je v zadnej časti domu Zobraziť galériu (3)
Izba hrôzy je v zadnej časti domu

LOMNIČKA – Predtým, ako si v nedeľu šesťčlenná rodina Hangurbádžovcov líhala spať, zrejme ešte otec (23) poriadne nakládol do piecky. Keď všetci zaspali, začalo horieť. Rómska rodina pred plameňmi nestihla uniknúť.

Požiar mal bleskurýchly priebeh. V izbe, ktorá nie je väčšia ako 3 krát 3 metre, zhorelo všetko do tla. „Videli sme obrovské plamene. Chceli sme pomôcť. Nemali sme však žiadnu šancu,“ tvrdia miestni obyvatelia.

Do horiaceho domu sa z nich dostal len Róbert Hangurbádžo. „Z plameňov som vytiahol svojho brata Ľubomíra. Jeho žene a deťom som už pomôcť nedokázal.“ Nedokázali to ani hasiči, hoci prišli veľmi rýchlo. Z plameňov vytiahli už len nehybné a obhorené telá matky Viery (21) a detí Ľubomíra, Vierky, Estebana a Kevina. Najstaršie malo 5 rokov a najmladšie len týždeň.

Otec rodiny utrpel ťažké zranenia. Má popáleniny tretieho stupňa na 80 percentách tela. Previezli do nemocnice, kde v kritickom stave bojuje o život.

Hasiči si myslia, že príčinou požiaru je neodborne nainštalovaná piecka, čo v tejto lokalite nie je ničím výnimočným. „Takýto pohľad vzal aj nás, silných chlapov,“ tvrdí riaditeľ OR HaZZ v Starej Ľubovni Vladimír Haľko.

V Lomničke vládne chaos ešte aj hodiny po tragickom požiari. Miestni obyvatelia postávajú pred zhoreným domom a mnohí plačú. Požiar zachvátil aj susednú izbu, v ktorej žila ďalšia rodina. Obec jej zabezpečí náhradné ubytovanie.

Predbežnú škodu vyčíslili na viac ako 3300 eur. Prípad vyšetruje polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu