Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Výbuch bateriek odborníka prekvapil

Rudkov zdravotný stav je po úraze stabilizovaný.
Rudkov zdravotný stav je po úraze stabilizovaný.

TRENČÍN/ŽILINA - Výbuch dvoch ceruzkových bateriek, ktorý takmer zabil Rudka (8) z Čadce, je záhadou aj pre odborníkov. Peter Rábek z obchodu s elektronikou Elektro Jánošík v Trenčíne tvrdí, že sa s takýmto prípadom stretáva po prvýkrát.

„Dobíjateľné ceruzkové baterky by určite nemali vybuchnúť. Pokiaľ používa človek originálnu nabíjačku a baterky neprebíja, nemôže sa niečo takéto stať,“ povedal. Nevylúčil však, že explózia je možná. „Ale iba vtedy, ak sa s baterkami narába nešetrne, sú vystavené silnému slnku, alebo ide o produkt s neznámou značkou, kúpený niekde v tržnici,“ dodal P. Rábek. „O explózii bateriek však počujem po prvýkrát. Viem iba, že došlo k niekoľkým prípadom, keď vybuchol mobilný telefón alebo nabíjačka,“ dodal.

Prípad sa stal pred pár dňami v Čadci. Rudko, ktorý má autíčko na baterky, si ich chcel dobiť. Spadli mu však na zem a dve zo štyroch vybuchli. Úlomky mu spôsobili vážne poranenie brucha a poškodili mu črevá. Časť z nich lekári z brušnej dutiny chlapčeka vybrali, zvyšok úlomkov sa však vytiahnuť nedá. Rudkov zdravotný stav je však po úraze stabilizovaný a vyliečiť by sa mal bez trvalých následkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu