Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Galko bol asi pridlho na slnku, reagoval Kaliňák

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

BRATISLAVA – Priveľa slnka a strata kontaktu s prácou sa podpísali pod dnešné vyjadrenia ministra obrany Ľubomíra Galka, reagoval exminister vnútra Robert Kaliňák.

Podpredseda Smeru-SD takto reagoval na Galkovo obvinenia, že v minulosti zasahoval do rezortu obrany, na ktorý bol prisatý ako pijavica. Odmietol pritom, že by mal v rezorte obrany vlastné záujmy.

„Poznáte moje podnikateľské zázemie,“ povedal Kaliňák naopak naznačil, že z vplyvu v rezorte obrany ťaží práve Galko. Minister by mal podľa neho radšej zverejniť stranícke a rodinné nominácie v rezorte, „kým sa dostanú von inou cestou.“

Galkovi zároveň vyčítal, že sa nedostatočne venuje svojej práci. „Namiesto toho, aby predkladal dôležité zákony na rokovanie v parlamente, opaľuje sa niekde na Mauríciu. Tak sa môže stať, že slnko spôsobí, že človek začne tárať úplné nezmysly,“ narážal na dovolenku, pre ktorú opozícia ministra nedávno kritizovala.

Kaliňák si myslí, že Galko sa „mimoriadne arogantnými a trápnymi tlačovkami snaží zakryť svoju neschopnosť.“ Podľa Kaliňáka sa nevyzná v tom, čo riadi, pretože práca s vojakmi a armádou mu nesvedčí. Dodal, že kritické hodnotenie slovenskej armády má do istej miery na svojom tričku, pretože mnohé veci, na ktoré nadáva, v inej podobe fungujú ďalej.

Galko dnes vyhlásil, že máme exministra vnútra, ktorému mimoriadne záleží na rezorte obrany, na ktorý bol štyri roky "prisatý ako pijavica". Kaliňák podľa neho asi ešte nezbadal, že v júni 2010 boli voľby a „načim by bolo sa venovať nejakej takej konštruktívnej parlamentnej práci.“ Galko dodal, že Kaliňák si snáď myslel, že budú ďalej bežať zmluvy, ktoré boli v rezorte obrany pouzatvárané tesne pred voľbami. Teraz ich podľa Galka postupne jednu po druhej likvidujú. Kaliňáka pritom označil za "sexi seladóna".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu