Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

So sexuológom Jánom Vrabcom sa rozlúčili deti aj exmanželka

So sklonenou hlavou, držiac matku za ruku, odchádzal z obradnej miestnosti krematória Ján, syn zosnulého profesora Vrabca. Nasledovala ich dcéra Anna a ďalší blízki. Zobraziť galériu (4)
So sklonenou hlavou, držiac matku za ruku, odchádzal z obradnej miestnosti krematória Ján, syn zosnulého profesora Vrabca. Nasledovala ich dcéra Anna a ďalší blízki.

BRATISLAVA - Smrť známeho odborníka zaskočila jeho blízkych, kolegov a verejnosť. Posledné zbohom mu prišlo povedať asi sedemdesiat smútiacich. Už si nikoho nevypočuje, neporadí mu, ľudia ho neuvidia s typickým motýlikom na košeli.

Rozlúčka s najznámejším sexuológom na Slovensku sa konala včera popoludní v bratislavskom krematóriu. „Nevidím celkom do pozadia, ale za rozhodnutím siahnuť si na život sú určite vážne problémy, ktoré človek nevie riešiť. Navonok pôsobil vyrovnaným a suverénnym dojmom. Keby sa bol vedel zdôveriť so svojimi ťažkosťami, vedeli by sme mu azda pomôcť v jeho životnej kríze,“ povedal psychológ, Vrabcov dlhoročný priateľ a vedecký tajomník Slovenskej sexuologickej spoločnosti Róbert Mate. Na smútočnom obrade sa za všetkých kolegov rozlúčil s nebohým. „Lúčim sa s profesorom Jankom Vrabcom. S úctou dávam svoje posledné zbohom,“ uzavrel smútočnú reč.

Do krematória prišli aj lekárove deti Ján a Anna, ktoré miloval a ony sa mu odcudzili, čo ho veľmi trápilo. Nechýbala ani bývalá manželka Hana, s ktorou mal dlhoročné spory. Teraz už je všetko preč, profesor Vrabec už nie je medzi nami, zostala tu po ňom pamiatka a veľký kus práce. Známy odborník sa zastrelil minulý týždeň v suteréne rodinného domu. Odpoveď na otázku, prečo si siahol na život, sa už asi nedozvieme. „Pri obhliadke miesta sa žiadny list na rozlúčku nenašiel. Predbežné výsledky pitvy potvrdili, že známy sexuológ zomrel na následky strelného poranenia hlavy,“ povedala Alena Toševová z krajskej polície.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu