Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Známy slovenský sexuológ Ján Vrabec spáchal samovraždu

Ján Vrabec Zobraziť galériu (4)
Ján Vrabec

BRATISLAVA - Známy slovenský sexuológ Ján Vrabec spáchal samovraždu. V suteréne rodinného domu na Beckovskej ulici v Bratislave ho dnes našla jeho družka. Podľa informácií polície sa 56-ročný sexuológ pravdepodobne zabil strelou do hlavy zo zbrane, ktorú mal v legálnej držbe. Informovala o tom policajná hovorkyňa Alena Toševová.

Ján Vrabec bol predsedom Slovenskej sexuologickej spoločnosti a pôsobil v bratislavskom Inštitúte lekárskej sexuológie. Venoval sa najmä sexuálnemu poradenstvu, umelým reprodukčným technikám a zastával sa práv homosexuálov.

Presnú príčinu sexuológovej smrti určí podľa polície až pitva. Privolaný lekár nezistil podľa Toševovej cudzie zavinenie jeho smrti.


Sexuológovia vyjadrili ľútosť nad stratou kolegu Jána Vrabca
Slovenská sexuologická spoločnosť (SSS) vyjadrila ľútosť nad smrťou známeho slovenského sexuológa Jána Vrabca. "Profesor Vrabec bol medzinárodne uznávaný sexuológ, riaditeľ Inštitútu lekárskej sexuológie, dlhoročný predseda Slovenskej sexuologickej spoločnosti, ale predovšetkým človek so širokým rozhľadom a nevšedným zanietením v prospech odboru, ktorý reprezentoval," napísala vo vyhlásení predsedníčka Slovenskej sexuologickej spoločnosti Anežka Imrišková. Profesor Vrabec, ktorý sa prednedávnom stal dvojnásobným profesorom, bol v slovenských médiách vnímaný ako priekopník komunikácie vo vzťahu k intimite. Kolegovia vysoko oceňujú jeho odbornosť a profesionálny prístup. "Bolestivo si uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou nášho sveta bol kolega a priateľ, profesor Ján Vrabec," dodala v mene výboru SSS Imrišková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu