Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Polícia našla muža, ktorý bol zavraždený v júni 2003

Jaroslav Spišiak
Jaroslav Spišiak

BRATISLAVA - Policajti našli v stredu muža, ktorý bol zavraždený v júni v roku 2003. Z jeho vraždy boli obvinení Peter G. (1974) a Stanislav Š. (1975) z Novej Dubnice, ktorí patrili k vetve sýkorovcov. Ako uviedol dnes prvý policajný viceprezident Jaroslav Spišiak, bol to biely kôň a bol to Prešovčan (1954). "Najskôr bol chudák, potom z neho spravili veľkopodnikateľa," uviedol Spišiak. Po vražde ho zakopali v lese neďaleko Hornej Súče. Pred pochovaním ho vyzliekli donaha a v jame ho uložili dolu tvárou.

Vetvu sýkorovcov priamo riadil už nebohý Peter Csongrády. Páchala ekonomickú a majetkovú trestnú činnosť najmä v Trenčianskom kraji. Pre svoje nelegálne operácie si najímali biele kone z celého Slovenska. Ak sa však niekto stal nepohodlným, tak ho zlikvidovali.

Policajnej akcii predchádzalo osem domových prehliadok v Trenčíne, Novej Dubnici, Trenčianskych Tepliciach a v Žiari nad Hronom, pri ktorých policajti zaistili značný zbrojný arzenál s muníciou a tiež 22 koreňov marihuany. Spišiak avizoval, že polícia bude pokračovať v obviňovaní ďalších členov skupiny.

Podľa Spišiaka polícia presne vie, ktoré skupiny majú koľko podskupín, ale nemôže to povedať. Niektoré odhalené obchodné aktivity sýkorovskej podskupiny mali aj medzinárodný charakter.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu