Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pri vyraďovaní auta z evidencie od januára nový postup

BRATISLAVA - Pre majiteľov áut, ktorí chcú natrvalo vyradiť vozidlo z evidencie, platia od začiatku tohto roka nové pravidlá vyplývajúce z novely zákona o odpadoch. Ich povinnosťou je dať najskôr takéto auto na spracovanie autorizovanému zariadeniu, ktoré mu potvrdí prevzatie starého vozidla na spracovanie.

S týmto potvrdením sa potom držiteľ musí dostaviť na dopravný inšpektorát príslušný podľa miesta trvalého bydliska. Správny poplatok za tento úkon je 50 korún v kolkových známkach. Organizácia, ktorá vydá majiteľovi potvrdenie o prevzatí starého auta na spracovanie, musí mať vydanú autorizáciu Ministerstvom životného prostredia SR.

Autorizáciu na spracovanie starých vozidiel majú v súčasnosti tieto organizácie: De-S-Pe (Prievidza), MAVEBA (Hanušovce nad Topľou), Fe-MARKT (Košice), ZSNP RECYKLING (Žiar nad Hronom), Autovraky (Trnava), Peter Popivčák - POP - CAR SERVIS (Košice), WIP Autovrakovisko (Šamorín), Kovod Recycling (Banská Bystrica, prevádzka Lučenec), AUTO - AZ (Malacky), ŽOS-EKO (Vrútky) a AUTOVRAKOVISKO (Bernolákovo).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu