Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Spoločnosť NAY zvýšila vlani obrat o 13 % na 4,1 mld. Sk

V tomto roku plánuje NAY nárast obratu o ďalších 19 % na 4,88 mld. Sk.
V tomto roku plánuje NAY nárast obratu o ďalších 19 % na 4,88 mld. Sk.

BRATISLAVA - Obchodná spoločnosť NAY, a.s. Bratislava, ktorá sa zaoberá predajom elektroniky, ukončila podľa predbežných výsledkov rok 2005 s historicky najvyšším obratom v objeme 4,1 mld. Sk. V porovnaní s rokom 2004, kedy dosiahol konsolidovaný obrat skupiny 3,621 mld. Sk, je to viac ako 13-percentný nárast.

V tomto roku plánuje spoločnosť zvýšiť svoj celkový obrat o ďalších 19 % až na 4,88 mld. Sk. Svoj celkový podiel na trhu s predajom elektroniky tak NAY zvýšil medziročne zo 17 % na vlaňajších 20 %. Trhový podiel akciovej spoločnosti NAY predstavoval pritom v septembri minulého roka v spotrebnej elektronike podľa prieskumu GfK a NAY 20,1 %, vo veľkej bielej technike 17,5 %, v čiernej technike 23,1 % a vo foto 25,1 %. Tlačovú agentúru SITA o tom informovala manažérka spoločnosti pre mediálnu komunikáciu Tatiana Onderková. Investície firmy NAY smerovali v uplynulom roku najmä do rekonštrukcie predajne v Bratislave na Zlatých pieskoch a do otvorenia novej predajne NAY Elektrodom v Nitre. V tomto roku plánuje spoločnosť otvorenie ďalších nových NAY Elektrodomov na území Slovenska. Plánuje tiež investície do výstavby predajní so spotrebnou elektronikou v zahraničí. Prvý NAY Elektrodom by mala spoločnosť otvoriť v Českej republike v roku 2007.

Spoločnosť NAY vznikla v roku 1991. V minulom roku sa zlúčili tri dcérske spoločnosti skupiny NAY a materská spoločnosť NAY Holding, do jednej akciovej spoločnosti. NAY, s.r.o. spravujúca sieť predajní Elektrodom, N-Import, a.s., ktorá sa sústreďovala na dovoz a distribúciu elektroniky a výhradné zastúpenia zahraničných výrobcov a NAY Elektro, s.r.o. spravujúca sieť predajní s rovnakým názvom, tak od septembra minulého roka fungujú spolu pod názvom NAY, a.s. so sídlom v Bratislave. V druhej polovici roka 2005 zároveň vstúpil do spoločnosti zahraničný investor Enterprise Investors, ktorý patrí medzi najväčších správcov fondov rozvojového kapitálu v strednej a východnej Európe. V obchodnej spoločnosti NAY odkúpil 47,7-percentný podiel v hodnote takmer 673 mil. Sk. Vstupom zahraničného investora by mala spoločnosť podľa T. Onderkovej posilniť svoju expanziu v zahraničí.

NAY v súčasnosti vlastní a prevádzkuje štrnásť predajní na Slovensku pod obchodnou značkou NAY Elektrodom. Tri predajne má v Bratislave a ďalšie sú v Banskej Bystrici, Trnave, Košiciach, Nitre, Nových Zámkoch, Michalovciach, Malackách, Prievidzi, Poprade, Prešove a Žiline. V súčasnosti NAY zamestnáva viac ako 700 pracovníkov. Základné imanie spoločnosti je 85 mil. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu