Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Cena ropy v stredu na trojmesačnom maxime, zlato kleslo

NEW YORK - Cena ropy sa na amerických komoditných trhoch počas stredajšieho obchodovania vyšplhala na trojmesačné maximum. Cena americkej ľahkej ropy počas dňa stúpla až na 64,8 USD za barel, najvyššiu hodnotu od začiatku októbra minulého roka.

Februárové futures ropy zavreli na hodnote 63,94 USD za barel, čo v medzidennom porovnaní znamenalo nárast o 57 centov. Dodávky ropy Brent na londýnskom trhu zavreli o 25 centov vyššie pri cene 62,17 USD za barel. Investori nakupovali ropu v obavách z najnovších nukleárnych ambícií Iránu. Prípadné sankcie medzinárodného spoločenstva voči Iránu by totiž mohli spôsobiť prerušenie ropných dodávok z tejto krajiny, ktorá je štvrtým najväčším svetovým exportérom ropy.

Cena zlata uprostred týždňa naďalej klesala z 25-ročného maxima nad 550 USD za uncu zo začiatku tohto týždňa. Na newyorskom trhu sa zlato v stredu obchodovalo v pásme od 548,6 USD do 549,4 USD za uncu. Podľa niektorých analytikov by však cena zlata mohla v roku 2006 prekonať kľúčovú hranicu 600 USD za uncu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu