Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

SAD Poprad dosiahla vlani výnosy vo výške 385,4 mil. Sk

BRATISLAVA - Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad, a.s. dosiahla vlani celkové výnosy v hodnote 385,4 mil. Sk pri celkových nákladoch v objeme 381,4 mil. Sk. Hospodárenie v minulom roku tak ukončila spoločnosť so ziskom pred zdanením vo výške takmer 4 mil. Sk. Dotácie zo štátneho rozpočtu predstavovali necelých 54 mil. Sk. Agentúru SITA o tom informovala spoločnosť.

Celkové tržby za prepravu sa v roku 2004 dostali na úroveň 175,9 mil. Sk, z toho až 146,2 mil. Sk pripadlo na tržby z prímestskej dopravy. Za výkon mestskej hromadnej dopravy utŕžil podnik 13,1 mil. Sk. V sledovanom období evidovala spoločnosť vyše 20,2 mil. prepravených ľudí. Mestskú hromadnú dopravu pritom využilo 2,8 mil. osôb a prímestskú dopravu 17,1 mil. ľudí.

V minulom roku preinvestovala popradská SAD vyše 27 mil. Sk. Podľa údajov spoločnosti smerovali tieto prostriedky na modernizáciu autobusov. V minulom roku disponoval podnik zhruba 170 autobusmi. Vlani evidovala spoločnosť približne 9 mil. najazdených kilometrov a vyše 2,6 mil. litrov spotrebovaných pohonných hmôt.

SAD Poprad vykonáva mestskú hromadnú dopravu v Poprade, Kežmarku, Svite a Levoči, prímestskú dopravu v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča. Základné imanie SAD Poprad je podľa Obchodného registra vo výške 206,1 mil. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu