Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

TVS od nového roka zvyšuje ceny vodného a stočného

TRENČÍN - Trenčianska vodohospodárska spoločnosť (TVS), a.s. Trenčín od nového roka zvyšuje ceny vodného a stočného. Meter kubický pitnej vody bude stáť 26,90 Sk. Ako ďalej uviedol na piatkovom brífingu generálny riaditeľ TVS Petr Konečný, cena vodného sa tak v domácnostiach, aj u ostatných odberateľov zvyšuje o 12 %.

Okrem vodného budú od budúceho roka už všetci odberatelia TVS platiť rovnakú cenu aj za odvedenie odpadovej vody, ktorá sa od budúceho roka zvýši na 22,58 Sk za meter kubický. Pre domácnosti tak cena stočného vzrastie o 39 % a ostatní odberatelia zaplatia o jedno percento viac. Okrem zrušenia krížových dotácií ovplyvnilo ceny stočného podľa Konečného aj zvýšenie poplatkov za vypúšťanie odpadových vôd.

Cena vodného aj stočného sa tak pri domácnostiach zvýšila o 23 % a u ostatných odberateľov o 6 %. Dvojčlenná domácnosť zaplatí podľa spoločnosti za vodné a stočné v budúcom roku priemerne o 55 Sk mesačne viac a štvorčlenná rodina viac o 131 Sk. Ako Konečný dodal, malo by ísť už o posledné prudké zvyšovanie cien po zrušení krížových dotácií. Na zvyšovaní ceny vody sa podľa neho odzrkadľuje aj pokles jej spotreby. V spádovej oblasti TVS sa v roku 2001 spotrebovalo denne 133 litrov vody na obyvateľa. V roku 2006 by to malo byť už len 92 litrov na obyvateľa denne.

Trenčianska vodohospodárska spoločnosť je prevádzkovateľom vodárenských služieb v okresoch Trenčín a Nové Mesto nad Váhom. Vlastníkom väčšiny vodnej infraštruktúry sú Trenčianske vodárne a kanalizácie, a.s., ktorú zastrešuje 53 miest a obcí. TVS sa stará o takmer 150-tisíc odberateľov, 700 kilometrov vodovodov a 247 kilometrov kanalizačnej siete.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu