Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

V hmotnej núdzi bolo v prvom polroku 7,1 % obyvateľov SR

BRATISLAVA - V prvom polroku tohto roka sa na Slovensku v hmotnej núdzi nachádzalo priemerne mesačne 383 348 osôb, čo predstavuje 7,1 % ľudí z celkového počtu obyvateľov.

"Oproti prvému polroku minulého roka ide o pokles o 0,3 percentuálneho bodu, pri porovnaní s podielom ľudí v hmotnej núdzi na obyvateľstve za celý rok 2004 však zmena nenastala," uvádza sa v správe o sociálnej situácii obyvateľstva SR za prvý polrok tohto roka, ktorou by sa mala na budúci týždeň zaoberať vláda. Najvyššie percento obyvateľov v systéme pomoci v hmotnej núdzi bolo podľa správy v prvom polroku tohto roka v Košickom kraji, a to 12,8 % a Banskobystrickom kraji, kde bolo v hmotnej núdzi 10,1 % obyvateľov. Naopak, v Bratislavskom kraji bolo v hmotnej núdzi len 1,2 % obyvateľov.

Objem vyplatených dávok a príspevkov od januára do konca júna dosiahol takmer 3,5 mld. Sk, pričom priemerná výška mesačnej dávky a príspevkov bola 3 238 Sk. Priemerný mesačný počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi predstavoval v prvom polroku 180 038 osôb. Z celkového počtu poberateľov bolo 103 432 jednotlivcov, 10 228 rodín bez detí a 66 173 rodín s deťmi. Priemerný počet nezaopatrených detí v hmotnej núdzi, ktoré sa posudzujú v rámci rodiny nachádzajúcej sa v hmotnej núdzi, dosiahol v prvom polroku 139 162. "Z celkového počtu osôb v hmotnej núdzi tak nezaopatrené detí tvorili 36,3 %," konštatuje sa v správe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu