Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Snahy ekológov môžu zmariť investíciu Hyundai v ČR

PRAHA - List, ktorý v pondelok poslala nezisková organizácia Ekologický právní servis (EPS) vedeniu koncernu Hyundai, môže podľa českej štátnej agentúry CzechInvest zmariť plánovanú investíciu automobilky v ČR.

"Pokiaľ EPS svojim nezodpovedným konaním investora odradí a ten postaví svoj závod radšej v susednom Poľsku, nezískajú obyvatelia severnej Moravy z celého projektu nič iné ako dopravnú záťaž v podobe kamiónov prúdiacich cez Moravu medzi Slovenskom a Poľskom," upozornila hovorkyňa CzechInvestu Jana Víšková. Podľa Víškovej taktiež nie je pravda, že Hyundai plánuje začiatok stavby na máj 2006, čím sa porušia právne predpisy. "Začatie stavby je naplánované na september 2006, teda na všetky povoľovacie konania bude dostatok času," dodala Víšková.

EPS žiada vedenie kórejskej automobilky, aby sa chovalo ekologicky zodpovedne a vybralo si pre svoju investíciu inú lokalitu. Podľa ekológov leží pripravovaná priemyselná zóna v Nošovicích na Frýdecko-Místecku v bezprostrednej blízkosti Chránenej krajinnej oblasti Beskydy a pripravovanej Národnej prírodnej pamiatky Skalická Morávka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu