Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Tržby Vinárstva Vinanza vlani vzrástli o 45 %

BRATISLAVA - Spoločnosť Vinárstvo Vinanza, a.s. Vráble zaznamenala v minulom roku tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb v objeme 108,7 mil. Sk. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o viac ako 45 %.

Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených spoločnosťou v Obchodnom vestníku, za predaj tovaru vinársky podnik utŕžil 10 mil. Sk, kým rok pred tým dosiahol tržby z predaja tovaru vo výške 1,2 mil. Sk. Celkový objem výroby vo finančnom vyjadrení klesol o 11,2 % na 100,8 mil. Sk v minulom roku. Minuloročné hospodárenie uzavrela vrábeľská spoločnosť s čistým ziskom 4,4 mil. Sk. Medziročne sa tak výsledok hospodárenia podniku zlepšil o 7,5 %. Z hospodárskej činnosti sa zisk firmy zvýšil o takmer tretinu na 11 mil. Sk, kým strata z finančnej činnosti sa prehĺbila z 2,3 mil. Sk na vlaňajších 5,4 mil. Sk. Pridanú hodnotu vlani Vinárstvo Vinanza vyprodukovalo na úrovni takmer 31 mil. Sk, kým v roku 2003 predstavovala hodnota tohto ukazovateľa spoločnosti 18,1 mil. Sk.

Vinárstvo Vinanza, a.s. pôsobí na slovenskom trhu od roku 1995. Spoločnosť so základným imaním 33 mil. Sk v minulom roku vyprodukovala 7 tis. hektolitrov vína a v Českej a Slovenskej republike predala 12 tis. hektolitrov. Od začiatku tohto roka začala s rekonštrukciou technológií na spracovanie hrozna a kontrolu fermentácie bielych a červených vín, ktorá by si mala vyžiadať približne 78 mil. Sk. Po jej ukončení sa Vinárstvo Vinanza chce stať lídrom vo výrobe a predaji odrodových vín v prémiovom segmente na slovenskom trhu. Ročne plánuje spracovať 2 tis. ton hrozna a predať 18 tis. hektolitrov vína.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu